Lahden kansainvälisen urkuviikon alkuun

Hannupekka Huovilainen

 Tervetuloa kotisivulleni!

Olen eläkkeellä oleva toimittaja, tuottaja ja valokuvaaja. Nykyisin kiinnostuksen kohteitani ovat kuvat, musiikki ja fengshui. Yhteiskunnallista vaikuttamista harrastan Lahden vihreiden jäsenenä, jota kautta olen myös kaupungin edustajana Lahden kansainvälisen urkuviikon hallituksessa.

 

Tämän sivun kävijät

tänään 8

eilen 10

tällä viikolla 18

tässä kuussa 65

kaikki yhteensä 494

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Log in

  URKUVIIKON ALKU - ROHKEIDEN PÄÄTÖSTEN AIKA

   

  1970-luvun alussa Lahdessa järjestettiin kesäisin urkukonserttien sarjaa nimellä Kesäillan urkumusiikki. Keski-Lahden seurakunnan urkuri Aimo Känkänen päätti laajentaa sarjan viikon mittaiseksi urkutapahtumaksi nimellä Lahden kansainvälinen urkuviikko. Kansainvälisyyden korostamisella nimessä haluttiin paitsi viitata tapahtuman luonteeseen myös erottaa se maan muiden kaupunkien urkuviikoista.

   

  Jälkikäteen ajatellen oli rohkea päätös perustaa kansainvälinen urkutapahtuma kaupunkiin, jossa ei ollut ainuitakaan kansainvälisen tason urkuja. Tapahtumapaikatkin olivat vanhoja ja pieniä.

   

  Vaatimattomista puitteista huolimatta Känkänen toi Lahteen  kuuluisuuden toisensa jälkeen. Puutteet korvattiin innostuneella tekijäjoukolla ja hyvällä hengellä. Vähitellen Lahden viikko alkoikin saada taiteilijoiden keskuudessa sympaattisen tapahtuman maineen.

  TÄMÄ SIVU

   

  Tämän sivun urkuaiheet ovat siirtymässä omaan osoitteeseen www.urkuviikko.fi. Jatkossa tällä sivulla on vain Hannupekan kotisivun aiheita.

   

  Tämä on Hannupekan sivu. Lahden kansainvälisen urkuviikon virallinen kotisivu on osoitteessa https://lahtiorgan.fi

  • RISTINKIRKKO

    

   Ristinkirkko jäi Alvar Aallon viimeiseksi koptimaassa valmistuneeksi työksi. Se valmistui vanhan puukirkon paikalle Lahden keskustaan vuonna 1978. Seurakunta käyttää aktiivisesti kirkon monipuolisia tiloja toiminnassaan. Kirkko on myös alusta asti ollut olennainen osa Lahden Kansainvälistä Urkuviikkoa.

   Urut

   Veikko Virtanen 1979. 53 äänikertaa, mekaaninen koneisto ja sähköinen rekisteröinti. Lisätietoja.

   Esteellisyys

   Itse kirkkosalissa liikkuminen on esteetöntä ja vapaata. Sisäänpääsyssä kannattaa varautua avustajan käyttöön. Parhaiten sisälle pääsee sakastiin johtavan sivuoven kautta. Eri kerrosten välillä liikutaan hissillä, johon kaikki sähköiset kulkuvälineet eivät mahdu.

  • SIBELIUSTALO

    

   Sibeliustalo on vuonna 2000 valmistunut musiikki- ja kongressikeskus Lahden keskustan tuntumassa. Puuta päämateriaalina käyttävän rakennuksen konserttisali on saanut kautta maailman runsaasti kiitosta. Se luetaan yleisesti Euroopan viiden parhaan konserttisalin joukkoon ja  maailmanlaajuisestikin 10-15  parhaan salin joukkoon. Salissa pidetään joka vuosi osa Urkuviikon pääkonserteista.

   Urut

   Grönlunds Orgelbyggeri 2007. Ranskalais-romanttiset urut, 52 äänikertaa. Lisätietoja.

   Esteellisyys

   Sibeliustalo on täysin esteetön.

    

  Our website is protected by OHSecurity!