Kävijät

tänään 6

eilen 13

tällä viikolla 6

tässä kuussa 312

kaikki käynnit 3111

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Viimeksi muutettu

BACH

BEETHOVEN

BEATLES

YLÄVIRE

Hannupekan kotisivun kirja-

Terveys

 

Olen sairastanut MS-tautia jo 70-luvulta lähtien. Tauti on edennyt ilahduttavan hitaasti, ja jäin sairauseläkkeelle vasta tämän vuosituhannen alussa. Sittemmin kunto on ottanut takapakkia. Tällä hetkellä jalkani eivät kanna lainkaan ja olen täysin muiden siirreltävissä. Päivät vietän sisällä pyörätuolissa ja ulkona huristelen invamopolla.

Sairaus on tuonut mukanaan hyviäkin asioita. Olen rauhallisempi ja jaksan paremmin kuunnella muita ihmisiä.


×

Notice

Please enter your Disqus subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a Disqus account, register for one here

Elokuvieni musiikki

Heräsin yllättäen tietoisuuteen, että musiikilla on tärkeä rooli kaikissa suosikkielokuvissani. Tämä pitää erityisesti paikkansa kahdessa ykkösfilmissäni Fantasia ja 2001-avaruusseikkailu.

Fantasia on Disneyn kunnianhimoinen yritys yhdistää klassinen musiikki ja puiirroselokuva. Fantasia sisältää pari tuntia klassista musiikkia, johon Disneyn lahjakkaat piirtäjät ovat saaneet luoda haluamansa tarinan. Joskus on päästetty mielikuvitus valloilleen, joskus pitäydytty säveltäjän antamissa ideoissa. Eräs ihastuttavimpia numeroita on Ponchiellin baletti Tuntien tanssi. Ballerinan osan oivat saaneet tuhdit virtahevot, joita hoikat alligaattorit yrittävät parhaansa mukaan nostella.  Piirtäjät ovat katsoneet balettinsa tarkkaan, ja hahmojen liikkeet on piirretty pienintä yksityiskohtaa myöten todellisuutta vastaaviksi.

 
 
Stanley Kubrick käytti elokuvassaan sekä historiallisen että modernin ajan klassista musiikkia. Avaruusaluksen ja tukiaseman kohtaamisesta  muodostuu Straussin Tonava kaunoisen soidessa kiehtova avaruusbaletti.