Kävijät

tänään 6

eilen 13

tällä viikolla 6

tässä kuussa 312

kaikki käynnit 3111

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Viimeksi muutettu

BACH

BEETHOVEN

BEATLES

YLÄVIRE

Hannupekan kotisivun kirja-

Terveys

 

Olen sairastanut MS-tautia jo 70-luvulta lähtien. Tauti on edennyt ilahduttavan hitaasti, ja jäin sairauseläkkeelle vasta tämän vuosituhannen alussa. Sittemmin kunto on ottanut takapakkia. Tällä hetkellä jalkani eivät kanna lainkaan ja olen täysin muiden siirreltävissä. Päivät vietän sisällä pyörätuolissa ja ulkona huristelen invamopolla.

Sairaus on tuonut mukanaan hyviäkin asioita. Olen rauhallisempi ja jaksan paremmin kuunnella muita ihmisiä.


×

Notice

Please enter your Disqus subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a Disqus account, register for one here

 

Elokuvat kiinnostivat

jo kouluiässä

Kun olin pieni maailmassa ei ollut televisiota - videoista nyt puhumattakaan. Sen sijaan elokuvateatterit järjestivät joka sunnuntai lastennäytöksiä. Sain kotoa joka viikko elokuvarahaa, ja olin pian teattereiden vakioasiakas. Varsinaisia lapsille tehtyjä elokuvia ei juuri ollut, mutta ohjelmisto pyrittiin rakentamaan  muulla tavoin nuorille katsojille sopivaksi. Siihen kuuluivat  muun muassa Ohukainen ja Paksukainen, Jerry Lewis, Disneyn piirretyt, Tarzan, koko perheen elokuvat sekä luontofilmit ja eläinseikkailut. Olin pienoinen elokuvafriikki jo alle kymmenvuotiaana.

Vuosien mittaan kiinnostus elokuvaan on säilynyt ja syventynyt. Minusta ei enää ole lähtemään liikkeelle teatteriin, mutta onneksi nykytekniikalla pystyy nauttimaan filmeistä kotonakin. Tosin samaan hengenvetoon täytyy myöntää, että kotona katsominen ei vastaa teatterielämystä. Elokuva elää teatterissa, tämän mainoksen ajatuksen allekirjoitan täysin.

Elämäni tärkeimmän elokuvan tittelistä kilpailee kaksi teosta: Kubrickin 2001 - avaruusseikkailu...

 

… ja Disneyn Fantasia <

 

Wilderin Avanti alkaa puhuttelemaan iän myötä yhä enemmän ja sijoitan sen mielessäni tällä hetkellä kolmanneksi.