Fengshui

 

fsyhdistelma

 

Tutustuin fengshuihin sattumalta viime vuosituhannen lopullla kun olin kutsuttuna silloisen anoppini uuden talon tupaantuliaisiin. Talossa oli esillä mielenkiintoisen näköisiä kiirjoja sisustamisesta. Tarkemmin katsoessa niissä puhuttiin vanhasta kiinalaisesta opista, jonka käyttö sisustamiseen oli vain osa oppia. Kiinnostuin kirjoista ja lainasin ne kaiklki. Ahmin ne muutamassa päivässä ja siirryin käymään läpi Lahden kirjaston fengshui-kirjoja. Kun ne  oli käyty läpi huomasin, että internetistä löytyi aihetta käsitteleviä sivuja kuusinumeroinen määrä. Mitä enemmän niitä luin sitä sekavammalta kaikki alkoi tuntua. Varmaa oli vain, että kyseessä on erittäin laaja oppi, jonka rajoja ei yhden ihmisiän aikana ole mahdollista saavuttaa. Yksityiskohtien ymmärtäminen oli vaikeaa kun monet kirjoitukset tuntuivat olevan jopa ilmiselvässä ristiriidassa keskenään.

Fengshui oli kuitenkin saanut minusta tukevan otteen ja päätin, että asioista on otettava selvä. Niinpä kirjittauduin opiskelemaan alaa Lontoon Fenf shui -instuituuttiin. Opiskelu oli nykyaikaista etäopiskeluan muun muassa internetissä pidettävine luentoineen joiden aikana pystyi esitämään kysymyksiä luennoijille ja keskustelemaan asioista. Luokkani vastaava opettaja oli mestari Schii de Ling. Kävin vuoden mittaisen peruskurssin, jonka aikana opin  suunnaton rakenne ja sen eri suuntaukset avautuivat. Opin myös perusasiat siitä miten soveltaa fengshuita omassa elmässäni. Suosituksista huolimatta en jatkanut opiskelua kohti fengshui-konsultin tutkintoa.

Koulun jälkeen pidin aiheesta luentoja sekä lyhyitä alaan tutustumiskursseja kansalaisopistoissa. Samalla olen myös neuvon kaikkia kiinnostuneita kotinsa järjestämisessä ja fengshuin käytöstä elämän harmonian ja tasapainon löytämisessä. Ylläpidin myös pitkään fengshui-blogia, jolle tehtiin noin 20 000 käyntiä vuodessa.

 

Löydät fengshui-ohjeita täältä.

_________________________________________________________________________________________________________