Tämän sivun tarina

Tämän sivun tarina alkaa 1980-luvulta. Ystäväni Aulis Parviainen oli innostunut tuolloin uudesta asiasta, web-sivujen tekemisestä, ja sai minutkin innostettua mukaan.

Ensimmäiset sivut teimme kirjoittamalla käsin html-koodia.  Vähitellen markkinoille tuli myös ohjelmia, joilla perussivun luominen ei vaatinut paljon konekirjoitusta kummempia taitoja. Aivan kaikkeen ne eivät pystyneet, joten opitusta koodin vääntämisestä oli hyötyä. Dreamweaver oli ohjelma, jolla tein myös ensimmäisen kotisivuni. Olin innoissani kun päivittäinen kävijämäärä saattoi nousta jopa 20:een.

joomla green

Ruokahalu kasvaa syödessä ja aloin kaivata sivuille ominaisuuksia, joihin sivunkuvauskieli html ei riittänyt. Niinpä aloin opetella php-ohjelmointikieltä, jonka avulla oli mahdollista rakentaa edistyneempiä sivuja. Tätä tehdessäni törmäsin kieltä käyttävään Joomla-järjestelmään. Sitä käyttäen olen sen jälkeen kaikki sivuni - myös tämän - tehnyt. Nykyisellä sivullani päivittäinen kävijämäärä vaihtelee runsaasti noin 20:n ja sadan välillä. Sadantuhannen käynnin raja rikkoutui 2015.

______________________________________________________________________________________________________