SIVULLA KÄYNNIT

tänään 7

eilen 8

tällä viikolla 57

tässä kuussa 28

kaikki yhteensä 4658

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

BACH

BEETHOVEN

BEATLES

YLÄVIRE

Hannupekan kotisivu

Fengshui otti heti omakseen

FENGSHUI VEI MUKANAAN

 

Anoppini oli rakennuttanut uuden talon ja kutsui sukua Lahdesta tupaantuliaisiin. Siellä huomioni kiinnittyi pöydällä lojuviin kirjoihin, joissa opastettiin uuden kodin sisustamista vanhan kiinalaisen opin, fengshuin, mukaan. Tutkin kirjoja koko illan ja sain ne lopulta kotiin lainaksi.

Luin ensin kirjat kannesta kanteen ja sen jälkeen kaiken Lahden kirjastosta löytyvän. Googlettamalla osumia löytyi sitten melkein 50 miljoonaa. Ei tarvinnut lukea paljonkaan kun huomasi, että kyse on erittäin laajasta opista, paljon muustakin kuin vain sisustamisesta. Lisäksi kirjoja oli eri tyylisiä ja tuntui, että niissä annettiin keskenään aivan vastakkaisia ohjeita. Mitä enemmän luin sitä enemmän menin sekaisin.

Kyseessä kuitenkin on jo tuhansia vuosia vanha oppi, jolla on vankat kannattajansa yhä tänä päivänä. Niinpä päätin, että asiasta on otettava selvä. Kirjauduin opiskelemaan alaa Lontoon fengshui-instituuttiin, jossa luokkani vastaava opettaja oli mestari Schi de Ling.

Suoritin alan perustutkinnon. Sen jälkeen olen muun muassa  pitänyt aiheesta kursseja kansalaisopistoissa ja opastanut tuttaviani soveltamaan fengshuita elämässään.

 

Fengshui on helppo aloittaa

 
Alkuun pääsemiseen on lyhyt ja ytimekäs ohje: siivoa! Fengshuissa ei tavoitella kotiin yltiöpäistä, sairaalamaista siisteyttä. Kuitenkin pölyt on syytä pitää poissa nurkista ja tavarat järjestyksessä. Eli vanhan suomalaisen kansanviisauden mukaan paikka kaikelle ja kaikki paikalleen.

Fengshuin mukaan me vaikutamme ympäristöön, ja ympäristö myös meihin. Eli sekainen koti jossa tavarat ovat hujan hajan aiheuttaa myös epäjärjestystä sen asukkaiden elämässä. Siksi kodin siistinä pitäminen on fengshuin tärkeimpiä periaatteita.
Our website is protected by OHSecurity!